Bilsemester i landet

Måndag den 8/7 åkte vi iväg på bilsemester i landet. Huvudmålet var strax utanför Helsingborg för att hälsa på Eva & hennes hundar, bland annat då Astraea & Pandora som jag sålde till Eva.
 
Etappmål 1 var Överhörnäs strax söder om Örnsköldsvik.
Vi stannade till hos LenaMarie i Umeå och fikade & surrade ett tag. Jättekul att äntligen ses igen!!! :-)
Vi gick även en promenad med hundarna som fick rasta av sig.
När vi kom till Övik stannade vi till där för att äta, vi åt på Napoli som hade jättegod mat! Rekommenderas!
Campingstugan i Överhörnäs hade inte nån hög standard men för att sova där en natt gick det ändå bra. "Sängen" var en soffa som man bäddade ut. Hård att ligga på och inte alls skönt att sova där.
 
Fotade lite när vi var ut och rastade hundarna innan det var sovdags.
 
Etappmål 2 var Västerås.
På vägen dit stannade vi till vid Tönnebro. Vi rastade hundarna och fick i oss lite mat. Jättegott var det.
Vi hämtade upp Engela när vi passerade Sala. Framme på Västerås Mälarcamping så fick hundarna mat och vi duschade och bytte kläder. Sen var det dags att hämta upp Emelie och bege oss mot Enköping där vi skulle ha en reunion hemma hos Amanda. Vi var 7 tjejer från klassen som träffades. Synd att de flesta inte kunde komma.
Men vi hade superkul och trevligt vi som var där! Underbart att träffa alla härliga människor igen <3
 
Skuleberget                  Högakusten bron         Vindkraftverk
 
 
 
Etappmål 3 var Göteborg. Vi övernattade hos Martins bror Andreas & hans sambo Jenny.
På vägen dit stannade vi till och fikade i
När vi kom till Gbg tog vi in packningen och hundarna och gav dem mat. Sen körde Andreas våran bil till hans garage på andra sidan stan medan Martin & jag promenerade dit med hundarna. 3 km var det att gå.
Sen tog A. M & jag spårvagnen tillbaka till A & J. Jenny lagade mat och vi åt gott och drack gott. Mycket trevligt!
Sen satt vi i soffan och surrade, kollade på lite bilder och hade en lugn kväll.
Martin & jag åkte iväg till hundarna och gick sista kvällsrastningen med dem.
Blev några timmar till med surr, bilder och trevligt umgänge :-)
Vi la oss kl 2 på natten. Kl 8.15 ringde väckaren. Vi klädde på oss och åt en snabb frukost, åkte iväg till hundarna och gick morgonrastningen med dem. Vi körde bilen tillbaka och lastade in packningen och åkte till A & J som var på deras jobb och lämnade tillbaka A:s nycklar.
 
Sen åkte vi iväg mot etappmål 4 som var hemma hos Eva & hundarna strax utanför Helsingborg, där vi skulle stanna i 2 dagar.
Stannade till i Falkenberg för att rasta hundarna, fika och shoppa lite innan vi åkte sista biten hem till Eva.
Vi var framme hos Eva vid 15-tiden på torsdagen. Freddie mötte oss när vi svängde in på gården.
Hundarna fick komma ut till en hundgård där de fick vara under våran vistelse i Skåne.
Äntligen fick jag träffa Eva, så roligt!! :-) Och oj vad roligt det var att äntligen få återse Asta & Panda <3
Vi hälsade på hundarna och pratade och skrattade. Eva & jag var ut och körde en sväng, jag körde mina 4 med henens 3-hjuling och hon körde Asta & Panda med kickbike.Vi körde bara 3 km och det gick finfint. Hundarna var glada att få springa av sig.
Sen matade vi hundarna innan vi själva åt. Vi satt ute ända till 23.30 då det var skönt väder. Mycket trevligt var det.
 
 
På fredagen steg vi upp vid 8-tiden. Efter frukost så var Eva, Freddie & jag ut och körde hund en sväng. Eva körde 4-spann med sin 4-hjuliga vagn, Freddie körde sina 2 med 3-hjulig sparkcykel och jag körde mina 4 med 3-hjulingen precis som dagen innan. Vi körde lite längre denna gång och det gick finfint även denna tur. Selene ville dock inte alls och jag tror hon hade lite känning av sin hälta.
Martin åkte iväg till Ängelholm för att hälsa på järnvägs-bekanta där.
Eva, Freddie & jag samt Saga åkte in till Viken där vi strosade runt och tittade på fina hus, fin utsikt över havet där man ser Danmark på andra sidan vattnet och sen köpte vi med oss glass när vi åkte hem igen.
När vi kommit hem så åt vi glass och njöt ute i solen.
Sen gick jag in och bakade tårta då vi skulle fira att valparna fyller 1 år. Jag gjorde Pinocciotårta, min syster Annica brukar göra den och den är så god!
Strax före kl 16 kom Martin tillbaka och en stund senare kom Jörgen & Maria Pålsson med sina barn Denise & Tindra samt Selenes kullbror Hero. Det var jättekul att få träffa även dem och se Hero igen då vi inte sett honom sen vi hämtade Selene som 8-veckors valp :-)
Vi var med hundarna, åt god mat, surrade massor och så tog vi släktfoto på 11 av hundarna som är släkt med varandra! :-) Efter det åt vi tårta och hade fortsatt trevligt ett tag tills det var dags för familjen Pålsson att åka hem igen.
 
 
När Pålssons åkt hem så kopierade Eva & jag alla bilder så att vi båda även fick varandras bilder :-)
Sen var det gonatt då klockan var ca 23.45.
 
På lördag morgon steg vi upp kring 08.30. Vi åt frukost och jag var och sa hejdå åt Asta & Panda. Packade ihop våra grejer och packade in i bilen. Hundarna fick också komma in i bilen och så sa vi hejdå åt Eva & Freddie. Det var mycket trevligt att vara hos dem i 2 dagar och umgås och ha trevligt tillsammans! :-)
 
Etappmål 5 var Jönköping. På vägen dit hälsade vi på hos Annika i Vaggeryd. Hon är uppfödare till Selenes mamma samt till en av Evas hundar. Vi åt mat, satt ute med hundarna på gräsmattan och surrade bort några timmar. Sen åkte vi vidare till Lovsjöbadens Camping där vi skulle övernatta.
Hundarna fick mat och sen åkte vi till Jönköping och handlade lite. Åkte till Henrik som är en järnvägs-kompis till Martin och hälsade på i deras stuga en bit utanför stan. Trevligt var det, vi fick en åktur i hans gamla fina Amazon, vi fikade och surrade bort några timmar. Sen åkte vi tillbaka och vi rastade hundarna innan vi kom fram till campingen.
Fikade lite och sen gick vi och la oss.
 
 
Etappmål 6 var Sollentuna och Rösjöbadens Camping. Vi stannade till och fikade i Väderstad som vi blivit tipsade om av Henrik.
Det var ett mysigt lite konditori med gott fika! Tack för tipset! :-)
När vi kom till Sollentuna så fick hundarna mat. Sen gick vi och duschade och bytte om. Efter det körde vi in till stan för att äta middag tillsammans med Simon & Tove. Mycket trevligt att träffa dem igen!! :-) Vi åt mongolisk barbecue på KingTan, jättegott!
 
 
När vi kom tillbaka till campingen så fick hundarna sin kvällsrastning. Sen var det gonatt.
 
Etappmål 6 var Sundsvall. På vägen dit åkte vi via Bollnäs för att träffa min vän Carina och ta en fika på stan.
Hon hade med sig sin man Janne. Vi satt och fikade och surrade och hade trevligt i 2 timmar :-)
De fick träffa alla våra hundar och vi fick träffa deras fina Leonberger Myra.
Sen åkte vi mot Sundsvall. Vi stannade till och handlade innan vi var framme vid Fläsians Camping där vi skulle övernatta. Hundarna fick mat när vi var framme. Sen åt vi själva mat och sen var vi och rastade hundarna.
Promenerade ner till vattnet och fotade lite. Jättefint läge har campingen!
Sen duschade vi och efter det fikade vi och såg lite på tv.
Var och kvällsrastade hundarna innan vi gick och la oss.
 
 
 
Etappmål 7 var Ånäset mellan Umeå & Skellefteå. Efter att ha ätit frukost, packat och rastat hundarna så åkte vi iväg. Vi skulle till Olofstorp och hälsa på Tarros uppfödare Mats ute vid hans torp på landet. Det var ett jättefint ställe med mycket skog. Tarro fick träffa sin mamma Diva och sin kullsyster Tessi och busa runt med dem.
Vi gick en liten promenad och Mats berättade om torpets historia. Sen kom Mats fru Maggan och deras son Olle och då fikade vi och surrade och hade trevligt. Sen åkte vi vidare mot Umeå där vi skulle stanna till och handla lite. Sen åkte vi till Lufta camping där vi skulle övernatta. Hundarna fick mat och vi åt också mat. Sen for vi iväg och rastade hundarna. Det regnade lite till och från och när vi åkte tillbaka mot campingen var det 3 regnbågar synliga samtidigt varav en var otroligt stark så man såg alla färgerna klockrent! Hade dock kameran kvar i stugan och man hade ju inte direkt kunnat stanna mitt på E4... :-) så fotade det som syntes när vi var på campingen men det var ju ingenting i jämförelse...
Vi fikade och tog det lugnt ett tag. Sen for vi och kvällsrastade hundarna innan vi la oss.
 
 
Etappmål 8 var hem till Överstbyn! Sista dagen på vår 10-dagars semesterresa.
Först skulle vi till Burvik och hälsa på Tarros valpar, äntligen! Då vi var lite tidiga iväg så svängde vi in i Lövånger och kollade lite samt köpte oss en glass. Sen åkte vi till Bureå där Görgen mötte upp och vi körde efter honom hem till hans mamma där hundarna befann sig eftersom han själv jobbar natt.
Valparna var 4 veckor och såååååå söta!! Helt underbara. Och en av hanarna är Tarro upp i dagen i utseende, så fin!! <3 Trevligt att surra och fika var det också innan vi åkte vidare till Norra Yttervik för att hälsa på Susanne med familj och mina valpars pappa Skare. Hundarna fick rejsa och busa en stund i inhängnaden och de hade så roligt tillsammans :-)
Sen satte vi in dem i en hundgård medan vi satt och fikade och surrade ett tag med Susanne och Fredrik.
Jättekul att träffa även dem igen.
Sen styrde vi kosan hemåt! Med stopp för handling och matpaus på Storheden innan vi åkte sista biten hem.
När vi passerat Sörbyn och svängde mot Gunnarsbyn blev Tarro helvild och var sååååå glad att vi äntligen var hemma så han visste inte till sig! :-)  Alla hundarna var glada att äntligen vara hemma igen precis som vi också var! :-)  Borta bra men hemma bäst!!
 
 
Torsdag och första dagen hemma efter semesterresan idag. Givetvis mulet och regnigt väder... Nåja, det är ändå jätteskönt att vara hemma! :-)
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varit hos mamma

I måndags förmiddag så åkte jag med Annica & Julia till Kattilasaari för att tillbringa några dagar hos mamma & Bertil. Först var vi i Kalix då mamma skulle luncha med Catrin så vi var alla på Lyktan och åt goda smörgåsar.
Sen gick vi på stan några timmar och shoppade lite smått & gott och till sist handlade vi mat innan vi åkte till Kattis.
 
Vi var ute ett tag och sen gick vi in och lagade mat och åt, lekte och hade trevligt.
 
 
På tisdag steg jag upp strax före kl 9. Det var ganska bra väder just då.
 
Morgonbild på Julia & Fiona
 
Efter att ha ätit frukost och lite sånt så tog jag en promenad med Fiona. Jätteskönt att komma ut och röra på sig efter att ha suttit inne hela måndagkvällen då det spöregnade.
Promenerade kanske 4,5 km. Fiona badade och hade så roligt :-)
 
 
det hade mulnat igen och blåste ganska mycket mot slutet av promenaden så man gissade att det skulle bli regn senare. När vi ätit lite lunch så var mamma & Bertil iväg och sköt in sina vapen inför kvällens skjutning på skjutbanan. Annica & Julia bakade tårta som vi skulle äta sen.
När Catrin kom hem från jobbet så åt vi tårta, gott gotti gott gott! :-)
Sen åkte mamma & Bertil iväg för skjutningen på skjutbanan.
Vi andra såg på tv och tog det lugnt. Sen började vi med maten, dukade och så och när mamma & Berra kom hem igen så åt vi en sen middag.
 
Kvällen ägnades mest åt tv-tittande. Det spöregnade även denna kväll.
 
På onsdag morgon steg jag upp ungefär samma tid som på tisdagen.
Åt frukost och gjorde mig klar. Sen var vi ute, satt på altanen och pratade, Bertils syster Eva kom förbi en stund.
Maria, Wilma & Hampus kom också för att vara över dagen. Vi var ute och lekte, tittade på kalvarna, hälsade på Zhai (Catrins häst), åt lunch, busade, fikade och hade trevligt.
 
 
 
Sen skjutsade Bertil mig till Kalix till pappa. Martin var där och hjälpte pappa att dra om en elkontakt.
Ulla kom också dit. Vi åt mat, surrade och hade trevligt. Efter att ha druckit kaffe så åkte vi hemåt då jag skulle ut med hundarna på kvällen.
 
Efter hundträningen duschade jag och sen masserade jag Martins rygg då han hade ganska ont.
Sen var hund & kattmatning samt medicinering. Efter det en stund vid datorn och sen gonatt!
 
Torsdag idag. Soligt & varmt, härligt väder!
Blev ett träningspass med gummiband tillsammans med Britta. Härligt.
Efter en dusch och mat så åkte vi till Boden och handlade samt köpte mer Fodax till hundarna.
Sen har jag borstat av och duschat Selene och Tarro inför resan. I morgon är det småttingarnas tur.
Vi åker på måndag och är borta 10 dagar, ska bli så roligt! :-)
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!
 
 

RSS 2.0