Underbar påskafton

Igår, påskafton, åkte vi till Storsien för att vara tillsammans med släkten på min pappas sida.
Pappa & Ulla var redan där när vi kom då de sovit över sen långfredagen.
Maria med familj kom efter ett tag, sen min faster Gunnel & Torgny och till sist min farbror Lars-Gunnar & Britt-Marie, mina kusiner Eva med sin man Anders & deras dotter Sanna, Magdalena med sin sambo Daniel & Alexander med flickvännen Eleanor.
Jag körde hundarna, några åkte skidor (Martin åkte skidor med Tarro) och resten åkte med skoter & kälke upp till Tällberget som är en av våra favoritplatser och där har vi firat många påskar tillsammans.
När vi kommit upp på berget så ringde Annica och sa att hon & Julia var framme så då åkte Jonas med skoter & kälke för att hämta dem + några andra som inte åkte skidor.
Vi var 21 personer totalt. Min farbror Jerry & Greta och deras barn med familjer var inte med då de firade påsk på annat håll samt att min kusin Anders som är Gunnels & Torgnys son var inte heller med oss. Hade alla varit med så skulle vi ha varit 33 personer.
 
Uppe på Tällberget satt vi i solen och njöt, åt smörgåsar, stekte plättar, grillade korv, skojade & busade och hade väldigt trevligt & härligt! :-)
 
På vägen tillbaka körde jag en extrasväng med hundarna för att de skulle få springa lite mer och vi njöt verkligen. De var trötta och nöjda när vi kom tillbaka till gården igen.
 
 
Maria med familj, Annica & Julia samt Martin & jag åkte över till andra sidan byn en sväng och hälsade på mamma, Bertil & Catrin som var i mammas föräldrahem. Kul att hinna träffa alla! :-)
Efter ett tag åkte vi tillbaka över till pappas sida.
 
Sen var det dags för påskmiddag, vi åt lax, potatis, såser, sallad & bröd. Supergott var det!
Efterrätt som var glass, brownies & frukt. Jättegott även det!
 
Strax efter kl 21 åkte vi hemåt och var hemma ca 22.30. Då fick hundarna kvällsmat och sen var det godnatt.
Låg på spikmattan och läste en stund innan jag sov.
 
Påskdagen idag, soligt & varmt men blåser lite kallt.
Vi ska till Boden och handla en sväng, annars blir det mest lugnt.
 
Hoppas alla har en underbar påskhelg!
Kram!
 
 

En helg på Dundret

I fredags på förmiddan åkte vi iväg mot Gällivare för en helg på Dundret, det var Britta, Wichtoria, Natalie, Casper & jag. Framme i Gällivare var vi in en sväng på Dollarstore och handlade lite saker innan vi åkte upp på Dundret och hämtade ut nyckeln till stugan.
Vi värmde oss mat, laxsoppa, som vi kokat och tagit med oss, såååå gott!!
Vi tog in alla grejer i stugan och sen gick vi ut och promenerade i backarna en sväng och tittade oss runt.
Sen åkte vi till stan en sväng och handlade på Kvantum då vi behövde lite smått & gott i matväg.
Resten av kvällen tog vi det bara lugnt, åt godis, surrade skrattade, såg på tv och så la vi oss att sova kring 22 eftersom alla var trötta och Britta & jag skulle stiga upp kl 6 på lördag morgon eftersom vi skulle åka Dundret Runt med start kl 8.
 
 
Lördag morgon ringde alltså väckaren kl 6, men den hann aldrig ringa då jag vaknade en stund innan.
Vi åt frukost och gjorde oss klara och hann ta det lugnt ett tag innan det var dags att ta skidor och stavar och promenera ner till Hellnerstadion,
Vi startade kl 8 när det officiella startskottet gick. Annars fick man starta fritt mellan kl 7-9.
Det gick bra att åka, vi drack blåbärssoppa, vatten och buljong vid de olika vätskekontrollerna samt att vi åt en apelsin som vi hade med oss. Vi åkte 31 km på 4 timmar och 35 minuter. Det är vi jättenöjda med med tanke på att vi inte är riktigt krya samt åker på gamla dåliga skidor!  :-)
 
 
När vi kommit i mål och fått oss lite fika så promenerade vi till backen där de andra satt och solade eller åkte madrass & stjärtlapp. Vi tog nyckeln och promenerade upp till stugan för att duscha och byta om.
Gissa om det var jobbigt att gå hela vägen uppför backarna efter att ha åkt 31 km skidor! Benen var väääldigt tunga! Men skönt med dusch och torra kläder! :-)
Vi värmde oss resterna av laxsoppan och åt till lunch. Britta & jag vilade ett tag då vi var väldigt trötta.
Även Natalie var i stugan och vilade med oss. Wickan & Casper gick till Björnfällan för att prata med en kompis från Boden som också varit och åkt Dundret Runt.
Sen gick vi andra också över dit för att äta mat och ha trevligt. Det var after ski. Vi satt och pratade med Anneli som Wickans kompis heter, och hennes kompis Lotta, om loppet medan vi väntade på att kunna beställa oss mat. Strax innan det var dags så fick jag tväront i magen, som om nån vred om en kniv i magen så jag gick tillbaka till stugan istället eftersom jag absolut inte kände för att äta något då. Fick i princip rusa direkt på toa så sen släppte det värsta onda men magen var väldigt orolig och lite ond så jag kokade mig te och åt en smörgås bara. Sen la jag mig och vilade. Åt ingenting mer den kvällen sen.
Sent på kvällen/natten så fick Casper samma sak med magen. 
De andra kände också lite oro i sina magar så ingen slapp det helt. Orsaken var att kylen var varm så laxen hade nog blivit dålig.
 
På söndagen efter att vi stigit upp, ätit frukost och gjort oss klara så gick vi ut i backarna för att åka slalom, snowboard, madrass & stjärtlapp och ha trevligt & roligt :-)
Tyvärr var det nästan helmulet och blåste kallt så Britta & jag som mest tänkt sitta och njuta medan de andra åkte gick in på restaurangen och satt där och drack kaffe och surrade. De andra kom dit efter ett tag och då köpte vi oss lite lunch och åt. Jag åt bara en korv med bröd eftersom magen inte alls kändes bra än. Samma sak för Casper. Sen gick Britta & jag till stugan för att packa och städa medan Wickan & barnen fortsatte åka i backarna. Vi städade ur stugan och såg på skidor på tv. När de andra åkt färdigt och kom tillbaka så packade vi ihop allt i bilen för att åka hemåt. Vi var in på Kvantum i Gällivare och handlade innan vi lämnade stan.
 
När vi åkt några mil fick jag jätteirriterat i halsen, hostade och harklade samt att det började dra igen även i bröstet. Orsaken var Natalies dunjacka, som ändå låg i kofferten men det hjälpte inte... såå trist med denna jobbiga dunallergi jag har. Jag tog bricanyl + allergitablett och efter ett bra tag kändes det bättre. Men efter ett tag så blev det samma sak igen. Vi stannade så jag fick gå ut och andas frisk luft en några minuter. Var väldigt jobbigt hela vägen men gick ändå bra då det inte blev värre sen.
 
Vi hade en mycket trevlig & rolig helg tillsammans på Dundret trots allt! :-)
Det gör vi om nästa år och då ska även Wickan åka Dundret Runt med Britta & mig! :-)
 
 
När vi kom hem till Överstbyn så lagade Britta mat och vi åt.
Sen packade vi ur mina och Brittas grejer ur bilen innan Wickan & barnen rullade iväg hem till Boden.
Britta skjutsade hem mig så att jag fick lämna mina grejer och mata hundarna, sen följde jag med henne hem och sov över hos dem då jag inte ville sova ensam hemma p g a den jobbiga allergichocken.
 
Måndag och ny vecka idag.
Solen har strålat hela dagen med undantag för lite moln i vägen ibland.
Britta & jag promenerade till Marika och hälsade på ett tag mitt på dagen.
Sen promenerade vi hem igen och när jag kom hem så for jag ut och körde hundarna som nu fått vila i tre dagar.
 
Hundarna var pigga och glada och vi fick en härlig tur. Det var varmt för hundarna eftersom det var kring 0 i skuggan så det var ju flera plusgrader i solen då.
 
 
Sen har jag tagit det lugnt resten av em/kvällen. Mest vilat och sett på tv.
Pratat med både mamma och pappa i telefon.
Martin ringde nyss och sa att han lämnat Karlsvik efter deras styrelsemöte.
 
Nu ska jag strax gå natta mig och lägga mig och läsa en stund och sen sova.
 
Imorgon ska jag till frissan, väldigt välbehövligt! Sen ska vi handla.
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!
 
 
 

3 dagar kvar!

Nu är det 3 dagar kvar tills vi åker Dundret Runt Britta & jag! :-)
Tyvärr blev det ju dock sämsta tänkbara uppladdning denna sista vecka med tanke på att vi blev sjuka... nåja, det är inte hela världen och eftersom vi ändå inte kommer att åka särskilt fort så får det ta den tid det tar.
Är inte frisk än utan har huvudvärk samt lite ont i halsen och bröstet.
 
I går vilade jag mest och hundarna hade också vilodag.
Jag hade ut dem på gården en stund, först valparna en och en och sist Selene & Tarro tillsammans.
 
 
på kvällen var jag en sväng till Britta och vi planerade inköp för maten vi ska laga och ha med oss under helgen.
Vi åker på fredag fm och kommer hem på söndagkväll. Wickan, Natta & Casper följer också med. Det ska bli en rolig och trevlig helg! Det ser ut att bli kanonfint väder! :-)
 
I dag har jag vilat på fm. Sen varit ute med hundarna på slädtur och njutit i det vackra vädret.
 
 
sen har jag sett på Slottssprinten i Stockholm, Petter Northug vann herrarnas och Justyna Kowalczyk vann damernas.
Sen fick hundarna sin kvällsmat.
 
Martin kom hem för ett tag sen och då lagade jag en omelett som vi åt.
 
Lugnt resten av kvällen och hoppas på att få bli frisk till på lördag!
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!
 
 

Febrig

Jag har varit bortrest fredag-lördag och varit på Vindelälvsdraget. Det har varit roligt och mycket hundar har man sett :-)  Lasse & jag var iväg för att lämna tillbaka Texas till Anna så nu är det gjort.
 
Idag har jag feber, kraftig huvudvärk och är snorig. Samma sak för Britta som är lite värre än mig...
Så typiskt att det ska komma just nu! Hoppas det går över snabbt så att vi hinner åka skidor nån sväng innan det är dags för Dundet Runt på lördag!!
 
Hela förmiddan låg jag i soffan och såg på tv och sov. Sen var jag ut och körde hundarna eftersom de nu stått 2 dagar och behövde får komma ut och springa innan valparna samlat alltför mycket energi och börjar bli för rastlösa och hitta på dumheter. Det gick bra och var härligt men mot slutet kändes det jobbigt då febern gjorde sig påmind.
 
 
Vilade ett tag när jag kom in igen. Hundarna har nyss fått sin kvällsmat så nu kan jag ta det lugnt resten av kvällen. Blir vila och se på tv.
 
Hoppas alla har det bra och har haft en fin helg!
Kram!
 
 

Ledin Show

I fredagskväll var det ÄNTLIGEN dags efter det jag längtat efter i flera månader, Tomas Ledins show i Coop Arena i Luleå. Britta, Wickan & jag var det som var på showen och den var grymt bra!!!  :-)
 
 
Det som var mindre trevligt var dock att p g a min jobbiga allergi mot dun, många har ju dunjackor, så fick jag en jobbig allergichock och hostade så att jag knappt fick nån luft :-( tog bricanyl, en fishermans friend och till sist en allergitablett och det blev lite bättre men ändå jobbigt så jag övernattade hos Britta för säkerhets skull. Blev tvungen att ta bricanyl en gång under natten också men sen släppte det riktigt bra så jag slapp känna alltför mycket obehag. Sov dock nästan inget utan slumrade till då och då.
 
Det kändes betydligt bättre under lördagen men ändå inte helt bra. Det var -28 på morgonen, usch vad kallt.
Var hem och matade hundarna och hämtade skidkläder & träningskläder eftersom Britta & jag tänkt åka skidor mitt på dan om det inte var för kallt, då skulle det bli styrketräning istället.
Vi såg längdskidåkarnas sprint och efter den var det tillräckligt varmt och solen sken så härligt så då for vi ut på en skidtur, det blev 12,3 kilometer och var härligt. Vi åkte väldigt sakta eftersom jag ju inte mådde helt bra.
 
 
Sen var det jätteskönt med en bastu och mat efter det.
Var hem och matade hundarna på kvällen och tog med mig lite övernattningsgrejer för att sova över där även den natten. Britta & jag såg på Melodifestivalen och hejade på Ulrik Munther men det blev Robin Stjernberg som vann.
La oss kring 22.30 då man var jättetrött.
 
Sov bättre dennna natt så nu idag söndag har det känts betydligt bättre.
När jag kom hem på fm så fick hundarna mat och sen såg jag på längdskidor, herrarnas 15 km klassisk stil som vanns av suveräne Petter Northug som vann med 35 sekunder! Martin låg hemma sjuk, magsjuka, bläää vad trist!
Åkte över till Britta sen och vi åkte 12,3 kilometer även idag.
Duschade och åt samt såg skidskytte när jag kom hem igen.
Varit ut med hundarna så de har fått springa av sig. Började dock väääldigt obehagligt då de röck lös ankaret och stack iväg från mig innan jag hann få tag i linorna :-(  vrålade STANNA flera gånger men de bara sprang... fick sökhjälo av Lasse & Britta och vi hittade dem tack och lov helt välbehållna och utan trassel nere vid badstranden i Gunnarsbyn. Det mest obehagliga med det hela är att de spungit över en vägövergång, tack och lov att det inte kom någon bil när det sprang över vägen!!!!!!!!!!!!!!!!!
Resten av körningen gick jättebra!
 
Nu är det tv resten av kvällen.
 
Hoppas alla haft en fin helg!
Kram!
 
 

Vacker dag

När jag steg upp på morgonen var det -25, inte så lockande att gå ut då.
Pälsade på mig och var ut och matade hundarna och hämtade in tidningen.
Åt frukost och läste tidningen...
 
Senare på dagen var jag ut och körde hundarna. Riktigt härligt med strålande sol och -15.
 
 
Hundarna var jätteduktiga och vi fick en jättefin tur! :-)
 
Duschat, ätit och matat hundarna.
 
Nu tv resten av kvällen.
Martin jobbar och kommer hem imorgon em.
 
Imorgon på dan/em blir det en skidtur för mig & Britta.
På kvällen imorgon ska vi hälsa på Ann & Mats, det blir kul. Längesen vi sågs nu!
 
På onsdag kommer Gunilla, Melker & barnen och hälsar på, det blir jättekul det med! :-)
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!

VM-guld!

I dag tog Johan Olsson VM-guld efter ett helt suveränt lopp på 5-milen i Val Di Fiemme!! Helt otroligt grym var han! Så välförtjänt!  :-)
 
På fm blev det en skidtur på 7,5 km tillsammans med Britta. Skönt!
Såg slutet av Vasaloppet som vanns av Jörgen Aukland.
 
Igår var tillbringade vi dagen i Kalix. Det var dryga -20 på morgonen. Blev endast -9 under dagen men blåste så kallt att det kändes som -29.
Var på Intersport och jag köpte mig ett midjebälte med plats för dricka och frukt att ha vid skidåkning.
Sen var vi och fikade hos Ulla och sen promenerade vi alla 4 + valparna ner på stan för att se på barnens vasalopp där Hampus skulle delta.
Vi tittade på alla barn som åkte och hejade på Hampus när han åkte förbi :-)
Lars-Gunnar &  Britt-Marie kom dit de också så vi surrade med dem ett tag.
 
 
När barnen åkt färdigt så gick vi en sväng runt stan och tillbaka till Ulla för att värma oss en stund.
Promenerade ner på stan igen för att titta på ren-rajd. Då fick valparna stanna kvar i bilen, annars hade det blivit väldigt livat!  :-)
 
 
Sen åkte Martin & jag på 11:ans och åt mat. Var förbi hos Maria med familj en sväng också.
Hampus hade fått sig en bilbana som sattes ihop och han & Wilma körde med den.
 
 
Sen var vi och handlade och till sist ett besök hos Gunilla, Melker & barnen. De serverade tacos så vi åt lite till trots att vi hunnit äta, tacos är ju såå gott! Surrade och skrattade och hade en mycket trevlig kväll.
Vi kom hem strax före kl 22 på kvällen.
 
Nu håller jag på att koka älgköttsoppa.
Kvällen kommer att avslutas med att se Bones och Så ska det låta, som vanligt en söndagkväll.
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0