En helg på Dundret

I fredags på förmiddan åkte vi iväg mot Gällivare för en helg på Dundret, det var Britta, Wichtoria, Natalie, Casper & jag. Framme i Gällivare var vi in en sväng på Dollarstore och handlade lite saker innan vi åkte upp på Dundret och hämtade ut nyckeln till stugan.
Vi värmde oss mat, laxsoppa, som vi kokat och tagit med oss, såååå gott!!
Vi tog in alla grejer i stugan och sen gick vi ut och promenerade i backarna en sväng och tittade oss runt.
Sen åkte vi till stan en sväng och handlade på Kvantum då vi behövde lite smått & gott i matväg.
Resten av kvällen tog vi det bara lugnt, åt godis, surrade skrattade, såg på tv och så la vi oss att sova kring 22 eftersom alla var trötta och Britta & jag skulle stiga upp kl 6 på lördag morgon eftersom vi skulle åka Dundret Runt med start kl 8.
 
 
Lördag morgon ringde alltså väckaren kl 6, men den hann aldrig ringa då jag vaknade en stund innan.
Vi åt frukost och gjorde oss klara och hann ta det lugnt ett tag innan det var dags att ta skidor och stavar och promenera ner till Hellnerstadion,
Vi startade kl 8 när det officiella startskottet gick. Annars fick man starta fritt mellan kl 7-9.
Det gick bra att åka, vi drack blåbärssoppa, vatten och buljong vid de olika vätskekontrollerna samt att vi åt en apelsin som vi hade med oss. Vi åkte 31 km på 4 timmar och 35 minuter. Det är vi jättenöjda med med tanke på att vi inte är riktigt krya samt åker på gamla dåliga skidor!  :-)
 
 
När vi kommit i mål och fått oss lite fika så promenerade vi till backen där de andra satt och solade eller åkte madrass & stjärtlapp. Vi tog nyckeln och promenerade upp till stugan för att duscha och byta om.
Gissa om det var jobbigt att gå hela vägen uppför backarna efter att ha åkt 31 km skidor! Benen var väääldigt tunga! Men skönt med dusch och torra kläder! :-)
Vi värmde oss resterna av laxsoppan och åt till lunch. Britta & jag vilade ett tag då vi var väldigt trötta.
Även Natalie var i stugan och vilade med oss. Wickan & Casper gick till Björnfällan för att prata med en kompis från Boden som också varit och åkt Dundret Runt.
Sen gick vi andra också över dit för att äta mat och ha trevligt. Det var after ski. Vi satt och pratade med Anneli som Wickans kompis heter, och hennes kompis Lotta, om loppet medan vi väntade på att kunna beställa oss mat. Strax innan det var dags så fick jag tväront i magen, som om nån vred om en kniv i magen så jag gick tillbaka till stugan istället eftersom jag absolut inte kände för att äta något då. Fick i princip rusa direkt på toa så sen släppte det värsta onda men magen var väldigt orolig och lite ond så jag kokade mig te och åt en smörgås bara. Sen la jag mig och vilade. Åt ingenting mer den kvällen sen.
Sent på kvällen/natten så fick Casper samma sak med magen. 
De andra kände också lite oro i sina magar så ingen slapp det helt. Orsaken var att kylen var varm så laxen hade nog blivit dålig.
 
På söndagen efter att vi stigit upp, ätit frukost och gjort oss klara så gick vi ut i backarna för att åka slalom, snowboard, madrass & stjärtlapp och ha trevligt & roligt :-)
Tyvärr var det nästan helmulet och blåste kallt så Britta & jag som mest tänkt sitta och njuta medan de andra åkte gick in på restaurangen och satt där och drack kaffe och surrade. De andra kom dit efter ett tag och då köpte vi oss lite lunch och åt. Jag åt bara en korv med bröd eftersom magen inte alls kändes bra än. Samma sak för Casper. Sen gick Britta & jag till stugan för att packa och städa medan Wickan & barnen fortsatte åka i backarna. Vi städade ur stugan och såg på skidor på tv. När de andra åkt färdigt och kom tillbaka så packade vi ihop allt i bilen för att åka hemåt. Vi var in på Kvantum i Gällivare och handlade innan vi lämnade stan.
 
När vi åkt några mil fick jag jätteirriterat i halsen, hostade och harklade samt att det började dra igen även i bröstet. Orsaken var Natalies dunjacka, som ändå låg i kofferten men det hjälpte inte... såå trist med denna jobbiga dunallergi jag har. Jag tog bricanyl + allergitablett och efter ett bra tag kändes det bättre. Men efter ett tag så blev det samma sak igen. Vi stannade så jag fick gå ut och andas frisk luft en några minuter. Var väldigt jobbigt hela vägen men gick ändå bra då det inte blev värre sen.
 
Vi hade en mycket trevlig & rolig helg tillsammans på Dundret trots allt! :-)
Det gör vi om nästa år och då ska även Wickan åka Dundret Runt med Britta & mig! :-)
 
 
När vi kom hem till Överstbyn så lagade Britta mat och vi åt.
Sen packade vi ur mina och Brittas grejer ur bilen innan Wickan & barnen rullade iväg hem till Boden.
Britta skjutsade hem mig så att jag fick lämna mina grejer och mata hundarna, sen följde jag med henne hem och sov över hos dem då jag inte ville sova ensam hemma p g a den jobbiga allergichocken.
 
Måndag och ny vecka idag.
Solen har strålat hela dagen med undantag för lite moln i vägen ibland.
Britta & jag promenerade till Marika och hälsade på ett tag mitt på dagen.
Sen promenerade vi hem igen och när jag kom hem så for jag ut och körde hundarna som nu fått vila i tre dagar.
 
Hundarna var pigga och glada och vi fick en härlig tur. Det var varmt för hundarna eftersom det var kring 0 i skuggan så det var ju flera plusgrader i solen då.
 
 
Sen har jag tagit det lugnt resten av em/kvällen. Mest vilat och sett på tv.
Pratat med både mamma och pappa i telefon.
Martin ringde nyss och sa att han lämnat Karlsvik efter deras styrelsemöte.
 
Nu ska jag strax gå natta mig och lägga mig och läsa en stund och sen sova.
 
Imorgon ska jag till frissan, väldigt välbehövligt! Sen ska vi handla.
 
Hoppas alla har det bra!
Kram!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0